Plantaardige olie

Biodiesel wordt grotendeels geproduceerd van plantaardige olie

Sunoil Biodiesel maakt alleen gebruik van gebruikt frituurvet en dierlijk vet. Echter wereldwijd wordt biodiesel grotendeels geproduceerd van plantaardige olie. De meest voorkomende grondstoffen zijn koolzaadolie, zonnebloemolie, sojaolie en jatrophaolie.

Koolzaadolie wordt gewonnen uit de zaden van de koolzaadplant. Veelal afkomstig uit Europa, maar ook India, Canada, China en Pakistan en is daarmee één van de belangrijkste plantaardige oliën. Het oliegehalte van koolzaad varieert van 36 to 40%

De pitten van de wel bekende zonnebloem leveren de zonnebloemolie met een oliegehalte tussen de 39 en 49%. Sojaolie is een uit sojazaad gewonnen spijsolie. De sojabonen worden voornamelijk in de Verenigde Staten, China, Brazilië en Argentinë geproduceerd. Het zaad van de sojaboon bevatten tot 25% olie. Jatropha-olie is een plantaardige olie die gemaakt wordt uit de zaden van de Jatropha curcas. Een struikvormige plant die in subtropische gebieden groeit. Sunoil Biodiesel importeert voornamelijk deze olie die afkomstig is uit India.